Close

2017-05-07

5 härliga europeiska städer att besöka i sommar

städer Amsterdam blå fönster

Varför inte en resa till en av dessa städer?

När sommarsemestern hägrar är det säkert många som tänker på sol och bad, men om man som jag tröttnar lätt på solstolen kan en resa till lite mindre städer i Europa vara ett tips! Här tar du del av maten, kultur, musik och ta in staden atmosfär. Vågar du också ta steget utanför turiststråken är du nästan alltid garanterad ett värdefullt reseminne!

Edinburgh
historiska Edinburgh

Under fyra veckor i augusti pågår Edinburgh International Festival som är en samling av både officiella och inofficiella festivaler. Här bjuds du på   bra teater och klassisk musik. Här får du också massvis med spännande historia med byggnader klassade som världsarv av UNESCO och staden kallas ibland för Nordens Aten. Shoppinggatan Victoria Street ligger mitt i gamla stan och här hittar du även gott om restauranger och pubar. Vill du äta vegetariskt finns det flera restauranger att välja mellan. Varför inte prova en vegetarisk haggis?

Amsterdam
Lättillgängliga Amsterdam

Amsterdam är en liten storstad som kan avnjutas genom att du lätt tar dig runt med cykel. Ett annat mycket populärt sätt att se staden på är att åka med kanalbåtarna för att få guidade turer. I Amsterdam finns många museerna och bland de mest kända är Anne Franks museum och Van Gogh museet. Självklart får du inte heller missa någon av de åtta väderkvarnarna som finns i staden. Är du också som jag en älskare av tulpaner har du kommit helt rätt!

Florens
konstnärliga Florens

Ligger i Toscana på en slätt vid foten av Apenninerna. Här finns massor av historia med byggnader främst från den konstnärliga renässansen. Det  är främst det konstnärliga i parker, bilder, skulpturer och arkitektur som lockar turister till staden som finns med på Unescos världsarvslista sedan 1982. Vill du shoppa finns det gott om italiensk design men också lokalt vin, honung och tryffel.

San Sebastian
god mat i San Sebastian

Staden är ett matmecka med många restauranger som innehar Michelinstjärnor och det är Pintxos som gäller vilket är den baskiska motsvarigheten till tapas. Missa inte att ta bergbanan upp till Monte Igueldo för att få en fantastik utsikt över staden. Än så länge är det få turister som hittat till San Sebastian och därför är det att göra sig förstådd på spanska som gäller. Tycker du om att surfa har du tre ständer att välja mellan och det går bra att hyra både bräda och våtdräkt för en heldag. Från San Sebastian har du nära till en annan stad för surfare nämligen…..

…..Biarritz
surfparadiset Biarritz

Är en kunglig badort med det kejserliga palatset Villa Eugènie som stadens mittpunkt. Fram till 1930-talet var Biarritz ett stort kändisresmål, men är idag mest känt som ett europeiskt surfparadis med ett tiotal surfskolor. För icke-surfare kan staden också bjuda på sol, bad, god mat, shopping i små och speciella butiker, många sevärdheter och museer men framförallt ett kul och avslappnat folkliv.

 

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar