Close

2017-05-24

Begränsning av antalet turister

begränsning av turister på populära resmål

Begränsning när turisterna blir för många

Turismen skapar ett hårt tryck på flera destinationer runt om i världen. Därför inför alltfler populära resmål begränsningar i hur många besökare som kan tas emot under ett år. Här är några av de platserna!

Island
vackra och spännande Island 

Lågprisflygen, den låga valutakursen och den vackra naturen har gjort ön oerhört populär. Nu har turisterna blivit för många och man anser sig inte längre kunna erbjuda det som besökaren förväntar sig och har betalat för.

Galapagosöarna
ödlor lapar sol på Galapagosöarna

2007 sattes de flesta av de 97 öarna på FN:s lista över hotat världsarv som en följd av trycket från turisterna. Restriktioner infördes och 2010 kunde FN plocka bort Galapagosöarna från listan. Restriktionerna finns dock fortfarande kvar och några av öarna kan bara besökas tillsammans med guide.

 

Antarktis
vackra Antarktis

Turismen har förstört naturen och därför har restriktioner införts. Kryssningsfartyg med mer än 500 passagerare är förbjudna och och antalet besökare på land får max vara 100 personer per angöringsplats. Vill man besöka Antarktis bokas resan med en arrangör som godkänts av det egna landets myndigheter.

Seychellerna
begränsning av turister på Seychellerna 

Trots att turismen är den största ekonomiska källan har turismministern Alain St. Ange bestämt att införa begränsning av antalet besökare för ”att öarna inte ska förstöras av för mycket folk.” Varje år besöker 250 000 turister Seychellerna vilket är sex gånger fler än antalet invånare.

Mount Everest
mindre trångt på Mount Everest

Nepals myndigheterna tycker att det blivit för trångt och har därför infört hårdare regler för alla som vill bestiga världens högsta berg. Nu är avgiften för utländska klättrare          11 000 dollar och klättringsgrupperna ska bli mindre för att minska trängseln.

Cinque Terre

populära Cinque Terre

En av Italiens mest besökta resmål som består av 5 byar och som finns med på Unescos världsarvslista. Den ökande mängden turister gör att byarna inte längre klarar trycket. Nu vill man minska antalet besökare från 2,5 miljon till 1,5 miljon per år.

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

2 Kommentarer På "Begränsning av antalet turister"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   nyaste | äldsta
staff

Bra artikel och intressant