Close

2017-07-06

Segovia akvedukten och slottet Alcázar

Res miljövänligt till Segovia

Är man väl i Spanien går det utmärkt att ta sig med tåg till Segovia eller andra olika resmål. Det är miljövänligt men också ett trevligt sätt att få kontakt med människor man annars aldrig skulle träffa. I vårt fall såg en kvinnlig pensionär våra vilsna ögon och hjälpte oss till rätta utan att ett ord spanska eller engelska dryftades.

I filmen tipsar Isak om Segovia bara 2 timmar tågresa från Madrid. Resan är från november 2007. För 50 kr kunde två personer åka tåg tur och retur från Madrid på en dag. Förutom titta på akvedukten samt slottet Alcázar kan du även se kloster och vackra kyrkor.

Det kan vara klokt att planera resor ut på landsbygden lite mer än vad vi gjorde, ta med frukt och extra drickflaskor. Staden Segovia har restauranger och caféer och relativt bra öppettider, så det går att åka utan planering.

På alla resor är det naturligtvis både intressant och kul att testa den lokala maten. Med fördel kan de lokala lunchställena rekommenderas. Ofta ser inte dessa restauranger så trevliga ut. Inte ovanligt att de är enkla bord och stolar men maten är det verkligen inget fel på.

Tänk på att i Spanien är fortfarande sedlar ett vanligt sätt att betala på. Kreditkort fungerar mest bara vid bankomaterna.

Läs mer om Segovia här http://www.spain.info/sv/que-quieres/arte/monumentos/segovia/acueducto_de_segovia.html

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar