Close
Den hållbara resenären

Vem är den hållbara resenären? Det är du såklart! Du bryr dig om vilka spår du lämnar och vill kunna göra bra miljöval när du reser.

 ”Green travel är en benämning för att beskriva hållbart resande där man tar hänsyn till ekonomin, den sociala kulturen och hållbarheten för miljön. Green travel handlar om att försäkra sig om att resenärer väljer arrangörer, hotell och transportmedel som gynnar och bevarar den ekologiska metoden och bidrar till den lokal utvecklingen. Med andra ord kan man säga att det är ett val av resande som minskar påfrestningarna för nutida och kommande generationer.” (Sustainable Travel International) 

Här är några områden som vi tycker är viktiga: 

Miljöbevarande. Välj resor som vill förstärka och förbättra bevarandet på de platser du besöker, som tex skyddade områden och naturparker för vilda djur. 

Hållbar resenär=djurvänlig turist. Delta inte i aktiviteter där djur ska underhålla dig som turist, tex elefantridning, tigerselfies, vattenshower, apor som gör konster. Djur lever oftast under slavliknande förhållanden och har blivit både psykiskt och fysiskt misshandlande för att lyda. En självklarhet är också att inte köpa souvenirer gjorda av djurdelar!

Transportmedel. Här väljer du att gå och cykla på din resa, använder kommunala färdmedel, hyr hybridbilar och istället för att flyga väljer att åka tåg när det är möjligt. 

Dina pengar spenderar du lokalt på restauranger, hotell, affärer och researrangörer som anställer lokalbefolkning. Lämna gärna dricks.

Respektera den lokal kulturen och hur annorlunda andra kulturer kan vara. Lär dig om olika seder och bruk innan din resa, lär dig några ord eller meningar på deras språk. 

Smart användande av naturliga tillgångar. Minska, återanvänd och fundera över hur du kan använda vatten och el på ett effektivt sätt. 

Som den medvetna resenären du är delar du Sisco Vias vision om att upptäcka världen på ett hållbart sätt.

Så varmt välkommen till Sisco Via!