Close

2017-03-01

En värld full av djurälskare

djurälskare tiger bakom stängsel

Är du en djurälskare?

Som djurälskare är det svårt att förstå människans sätt att behandla djur. Det finns ingen hejd på uppfinningsrikedomen på vilka sätt vi människor runt om i världen plågar och utnyttjar djuren på. I de allra flesta fall handlar det om att tjäna pengar. Vi äter dem, har på oss deras päls och skinn, vi utsätter dem för djurförsök, vi utnyttjar dem i olika sammanhang för att vi ska bli underhållna. Jag har alltid tyckt att girighet är en av människans absolut fulaste egenskap och tyvärr får jag bevis för det mest hela tiden. Människan utsätter andra levande varelser för ett oerhört grymt och stort lidande för att gynna sig själv. När ska vi på allvar börja se på djuren som tänkande och kännande varelser som har lika stor rätt att få leva sina liv i frihet precis som vi människor? En tanke som kan vara värd att ha med sig är att djur och natur klarar sig alldeles utmärkt utan människan, men vi människor klarar oss definitivt inte utan djur och natur.

Djurvänlig turist=hållbar resenär

Jag har i tidigare inlägget Säg nej till djurattraktioner skrivit om hur du som turist bör tänka när det gäller djurunderhållning. Att ifrågasätta och att vara kritisk leder ofta till positiva förändringar, så tveka aldrig att agera när djur blir illa behandlade! Glöm inte att en djurvänlig turist är en hållbar resenär!

En av människans absolut finaste egenskap är snällhet och omtanke. Och visst känns en värld där vi är snälla och omtänksamma betydligt roligare att leva i än en värld full av girighet?

Vill du hjälpa djur finns det massor av sätt, både här i Sverige och i andra länder, tex djurhem, Svenska djurambulansen eller varför inte åka på en volontärresa. Åker du på volontärresa var då noga med att välja en seriös arrangör där djuren inte blir exploaterade eller utnyttjande för troféjakt!

Mer om hur du kan hjälpa djur finns på Världsnaturfonden, World Animal Protection eller Djurens Rätt.

Kom ihåg att det viktigaste är att vara snäll!

//Åsa

 

 

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar