Close

2017-05-06

Skippa solkrämen!

solkrämen som du gjort själv

Så här kan du skydda dig i solen utan att använda kemikalier

Sommaren närmar sig med den härliga och efterlängtade solen! Innan du sträcker dig efter solkrämen kan det vara bra att fundera över hur den påverkar din hud och miljön. På senare tid har skönhetsprodukter och då också solkrämer blivit mer granskade eftersom de innehåller kemikalier som skadar både dig och vår miljö.

Som tur är finns det alternativ till solkrämen som inte innehåller kemikalier som vi kan använda för att att inte behöva stanna inne och undvika solen hela sommaren! Knepen är både enkla och naturliga:

Odla din egen solkräm

När vi smörjer in oss med solkrämer och sedan badar hamnar kemikalierna i vattnet och får ekosystemet att rubbas när växter och djurlivet blir förgiftade. Istället kan du använda Aloe Vera som är ett bra och naturligt alternativ som solkräm. Du kan köpa Aloe Vera produkter i hälsokostaffären eller så kan du enkelt odla din egen växt hemma. Du kan även använda Aloe Vera vid lättare solbrännor, skärsår, hudirritationer eller som en fuktgivande ansiktsmask.

Förbered huden med mat

En bra kost vet vi ju får oss att må bra, men den kan också att skydda vårt största organ nämligen huden. Genom att äta tex morötter som innehåller vitamin A och C,  och tomater och andra tomatprodukter rika på lycopen kan vi förbereda huden för solen.

Den sköna skuggan

För att undvika att bränna dig i solen är det bra att söka sig till skuggan då och då. Sitt under parasollet på stranden och uteserveringen eller varför inte sträcka ut dig under ett träd. Att vara en stund i skuggan framförallt när solen står som högst på himlen, mellan kl 10.00 och 15.00,  är ett bra drag!

Kläder som skyddar

Bär skyddande kläder som tex långärmat, sarong, skärmössa eller hatt så kommer inte solen åt att bränna dig.

 

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar