Close

2016-07-16

Varför så mycket plast i vår vardag?

vatten i en mugg av plast är det ok? Fråga siscovia.se

Plast, plast och åter plast!

Hur ofta tänker ni på det här med plast? Jag funderar allt oftare på det när jag handlar mat. Alla dessa plastförpackningar som maten kommer i, särskilt grönsaker av någon anledning. Ekologiska bananer som ligger i påse, tomater i plastask, paprika i försluten plastförpackning osv. Sen har vi ju platspåsarna vi bär hem maten i. Det blir ganska många om vi räknar ihop antalet på ett år, men medvetenheten om plastens påverkan ökar hela tiden. Indiska tex har börjat ta betalt för sina platspåsar för att vi konsumenter ska tänka till. Hur långt tid kommer det att ta innan andra företag tar efter? Kommer det bli lika vedertaget som att vi betalar för plastpåsen i mataffären? Eller kommer vi gå över till papperspåsar?

Plastprodukter kan ju innehålla farliga ämnen och vill du veta vilka produkter som är bra att välja bort läs mer på Naturskyddsföreningen.

Skräpa inte ner!

Det känns om att vi kommit ganska långt sen 60-talet då man kastade allt skräp i sjöar och hav. Lite av ”det man inte ser finns inte-mentalitet”. Nu vet vi bättre men ändå slängs det stora mängder plastprodukter(och annat skräp) i natur och vatten. Plast som djur äter och som sedan kan hamna i våra kroppar, särskilt om vi äter fisk. Inget bra! Nu när det är sommar och vi är ute i naturen med båt, har picknick mm tycker jag att den självklara mantran ska vara ”Håll Sverige rent!” Självklart gäller det att ta reda på sitt eget skärp även när vi reser ut i världen, eller hur?!

Må gott i solen och ha en skön helg! //Åsa

Kom väldigt gärna med kommentarer! :)

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar